Fruška Gora, Vrdnik, Sremska Mitrovica

Fruška Gora je planina u severnom Sremu i nalazi se 87km od Beograda. Takođe poznata kao dragulj Srbije, zbog njenih lepih pejzaža i slikovite prirode. Fruška Gora je jedna od 5 srpskih nacionalnih parkova. Padine Fruške gore su savršeno pogodne za uzgajanje vinove loze i postoje mnoge vinarije koji proizvode Traminer, Riesling i druga vina u regionu.Preko deset srpskih pravoslavnih manastira se nalazi ovde.Prema istorijskim podacima, ove monaške zajednice su bile zabeležene još u prvim decenijama 16.veka. Ovi manastiri su proglašeni spomenikom kulture od izuzetnog značaja u 1990. i zaštićeni su od strane Srbije i UNESCO-a.

Vrdnik je malo selo koje se nalazi na južnim padinama Fruške Gore, na granici nacionalnog parka. Iako malo, u selu ima nekoliko istaknutih objekata: Termalnu banju ,manastir Vrdnik - Ravanica iz 16. veka, nekadašnji rudnik uglja sa termoelektranom koja je izgrađena u 1911. iostatke uništenog dvorca, poznatog kao Castellum Rednek - Vrdnička kula. Banja Vrdnik, uz hotel sa aneksom, bungalovima, i dva bazena olimpijske veličine, predstavlja značajnu turističku atrakciju. Temperatura vode je 32,8 ° C, a banja je pogodna za lečenje postoperativnih stanja, različitih bolnih poremećaja i opšti banjski oporavak.

Sremska Mitrovica je grad i opština koji se nalazi u Vojvodini , na levoj obali reke Save. Nekada glavni grad Rimskog carstva tokom Tetrarhije, često nazivan kao Majka svih gradova. Deset rimskih imperatora rođeno je u gradu ili u blizini. Danas, Sremska Mitrovica ima mnogo toga da ponudi turistima, osim svoje velike istorije.Etno i eko turizam u ovom regionu pokazuju rast u poslednjih nekoliko godina.