Opšti uslovi osiguranja i najma vozila

OSNOVNI USLOVI ZA NAJAM VOZILA

  - Vozac mora imati minimum 21 godinu starosti.
  - Minimum 2 godine posedovanja vozacke dozvole i obavezno na uvid.
  - Obavezna identifikacija - licna karta ili pasoš na uvid.  DUŽINA NAJMA
  - Minimalna dužina najma je 1 dan (24 casa).
  - Vreme pruzimanja i vracanja vozila mora biti identicno. Toleriše se 60 minuta zakašnjenja kod vracanja vozila. Po isteku prekoracenja od 60 minuta, zaracunavamo novi, dodatni dan najma.


  PLACANJE I DEPOZIT
  - Najam se placa prilikom preuzimanja vozila i to kreditnom karticom (AMEX,VISA, MASTERCARD), gotovinom ili uplatom na racun (pravna lica).
  - Depozit za vreme trajanja najma je obavezan. Depozit se polaže putem kreditne kartice ili gotovine.
  - Depozit se odreduje na osnovu dužine najma vozila i obuhvata iznos pune cene najma,cenu punog rezervoara i iznos ucešca u šteti za kategoriju vozila koje se iznajmljuje.


  PREUZIMANJE I VRACANJE VOZILA
  - Vozilo se može pruzeti i vratiti u našoj poslovnici na aerodromu Nikola Tesla Beograd, a moguca je i dostava odnosno vracanje vozila izvan poslovnice (hotel, kucna adresa, preduzece i sl.) uz doplatu. Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan radnog vremena, uz doplatu.
  - Prilikom preuzimanja i vracanja vozila, obavezno je potpisivanje ugovora o najmu.
  - Savetujemo da zajedno sa našim službenikom dobro pregledate vozilo.


OSIGURANJE

  CDW (Collision Damage Waiver) Osiguranje od štete sa ucešcem u šteti
  Kupovina ovog osiguranja je obavezna.
  Odgovornost za štetu na iznajmljenom vozilu i prema trecem licu je ogranicena odredenim maksimalnim iznosom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Taj iznos je obavezno upisan u ugovoru o najmu vozila.
  Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštecenje guma i tockova, oštecenja donjeg trapa, slomljen ili izgubljen kljuc, štete nastale tankovanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštecenja bice naplacena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.
  Kada se vozilo vraca, stanje vozila ce proveriti klijent i naš službenik zajedno i uporediti ga sa stanjem vozila prilikom preuzimanja. Svaku promenu stanja vozila tj. sva nova oštecenja ce biti upisana u obrazac Ugovora o najmu i potpisana obostrano.

  TP (Theft Protection) Osiguranje od krade sa ucešcem u šteti.
  Kupovina ovog osiguranja je obavezna.
  Odgovornost za kradu vozila ili delova vozila (gume, stereo uredaj i sl.) je ogranicena odredenim maksimalnim iznosom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Taj iznos je obavezno upisan u ugovoru o najmu vozila.
  Ovo osiguranje NE VAŽI u slucaju da je prilikom krade vozilo bilo otkljucano ili je kljuc bio ostavljen u bravi volana.

  PAI (Personal Accident Insurance) Osiguranje lica
  Kupovinom ovog osiguranja, vozac i lica u vozilu se osiguravaju za slucaj smrti ili povreda, nastalih u saobracajnoj nezgodi, za vreme trajanja najma vozila.

  LDW (Loss Damage Waiver) Kasko osiguranje
  Kupovina ovog osiguranja nije obavezna.
  Kupovinom kasko osiguranja, odgovornost za štetu i kradu vozila je svedena na nulu tj. nema ucešca u šteti i kradi.
  Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštecenje guma i tockova, oštecenja donjeg trapa, slomljen ili izgubljen kljuc, štete nastale tankovanjm pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštecenja bice naplacena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.

  POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA!
  Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i /ili krade bice naplacen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja.
  Zapisnik je potrebno saciniti cak i u slucajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštecenja vozila (npr. vozilo je ošteceno na parkingu od strane NN osobe).

  POSTUPCI u slucaju nesrece, štete i krade vozila:
  Klijent je obavezan da postupi na sledeci nacin:
  - ODMAH da obavesti policiju i ABOENA rent o dogadaju i da postupi po njihovim instrukcijama.
  - Da zapiše podatke o drugim ucesnicima u nesreci tj. dogadaju.
  - Da ispuni izveštaj o nesreci/šteti prilikom vracanja vozila.
  - Da napiše kratku izjavu u kojoj ce opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreca/šteta.

  OGRANICENJA VEZANA ZA UPRAVLJANJE VOZILOM
  - Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slucajevima, osiguranje NE VAŽI - klijentu se naplacuje pun iznos štete/krade.
  - Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozac u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogucnost da se u ugovor upiše i 1 dodatni vozac, uz odobrenje ABOENA rent-a prilikom preuzimanja vozila.
  - Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišcenje neovlašcenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slucajevima, osiguranje NE VAŽI - klijentu se naplacuje pun iznos štete/kradje.

• ABOENA rent d.o.o. • INFO LINIJA: +381 (0)63 349 341, +381 (0)63 387 828 •      E-mail: office@carrental.rs